۲۳ فروردین ۱۳۸۹، ۱۵:۱۷

نشست هیئت مدیره خانه سینما 2/

مشکلات زندگی هنرمندان هنوز ادامه دارد

مشکلات زندگی هنرمندان هنوز ادامه دارد

مدیر عامل خانه سینما با اشاره به مشکلات معیشتی هنرمندان، یکی از برنامه‌های این تشکل صنفی را تلاش برای حل این مسائل دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این نشست محمدمهدی عسگرپور با تبریک سال نو عنوان کرد: تصمیم داریم مجموعه عملکردهای خود را در سال 88 و سرفصل برنامه‌ها را در سال 89 در این جلسه اعلام کنیم.

وی افزود: در سال 88 ما دو سفر بین‌المللی به آمریکا و فرانسه داشتیم، اما بخش عمده فعالیت‌های ما در خانه سینما در حوزه رفاه و تامین اجتماعی بود. با توجه به التهاباتی که در جامعه بود ترجیح دادیم سیزدهمین جشن خانه سینما را به شکل یک نکوداشت و یا گرامی‌داشت روز ملی سینما برگزار کنیم.

مدیرعامل خانه سینما در ادامه بیان کرد: برای سال 89 نیز بخش عمده فعالیتهای ما حول محور رفاه و تامین اجتماعی است. با تمام این اوصاف ما تمام مجموعه فعالیت‌هایمان را به سمتی بردیم که مشکل بیمه بیکاری را حل کنیم و در ادامه این مسیر همه اعضای اصناف سینمایی را بیمه تکمیلی کنیم.

عسگرپور افزود: بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی ما همچنان درگیر معادلات زندگی هنرمندانی هستیم که دوران کهولت خود را می‌گذرانند و یا به رحمت خدا رفتند. در صورتی که برای بعضی مراسم همین افراد همیشه زینت هستند پس باید برای رفاه حال آنان و خانواده‌هایشان فعالیت‌های ویژه‌ای صورت گیرد. ما بحث بیمه بیکاری را حدود دو تا سه سال به طور جدی مطرح کردیم و حتی در دیدار رئیس جمهور با کارگردانان نیز این موضوع را عنوان کرده و درخواست کردیم از صندوق بیمه بیکاری  منابع ان تامین شود که نشد.

کارگاه‌های آموزشی بین‌المللی برپا می‌شود

وی با اشاره به برنامه‌های آینده خانه سینما گفت: امسال چند کارگاه آموزشی بین‌المللی تحت عناوین فیلمبرداری، برنامه ریزی تولید و فیلمنامه‌نویسی خواهیم داشت که سعی داریم کارگاه فیلمبرداری را در خارج از کشور برگزار کنیم.

مدیرعامل خانه سینما در ادامه خاطرنشان کرد: همان طور که می‌دانید خانه سینما به عنوان نماینده رسمی موسسه بین‌المللی ایسان که ثبت آثار صوتی و تصویری را بر عهده دارد، پذیرفته شده است از این پس هنرمندان می‌توانند آثار صوتی و تصویری خود را ثبت بین‌المللی کنند.

در ادامه امین تارخ سخنگوی هیئت مدیره خانه سینما عنوان کرد: اختلافات  و معضل تهیه کنندگان یک مشکل اصلی است که  سال‌هاست  ادامه دارد و بیشتر این مشکلات به دلیل منافع شدید، عدم وجود خط مشی درست و عدم اخلاق همگرایی است به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در مقطعی شورای عالی تهیه کنندگان را تاسیس کنیم و آیین نامه این شورا حکایت از آن داشت که می‌تواند پراکندگی موجود را از بین ببرد و ما با یک صنف روبرو شویم.

وی ادامه داد: در همین راستا یک هیئت مدیره سه نفره که متشکل از علیرضا رئیسیان، هاشمی و توحیدی  تلاش‌های زیادی برای رفع مشکلات تهیه‌کنندگان انجام دادند حتی 30 ساعت جلسه در این ارتباط داشتند اما چون این تشکل نیز زاییده یک اخلاق ناهمگرایانه بود اردیبهشت 88 شکست این تلاش اعلام شد. حالا یک نهاد چهارم متولد شده است اما باید بدانیم تا خود تهیه کنندگان نخواهند و به همگرایی تن ندهند، ما به هیچ نتیجه‌ای در این امر نمی‌رسیم و اختلاف‌ها حل نمی‌شود.

آیین ‌نامه جشن خانه سینما تغییر نمی‌کند

 فرهاد توحیدی دبیر چهاردهمین جشن خانه سینما در ادامه عنوان کرد: قصد داریم جشن چهاردهم را با قدرت بیشتری برگزار کنیم. خیلی مایل نیستیم مقررات تغییر کند و دنبال یک مرکز مستقل برای برگزاری جشن خانه سینما هستیم. به همین دلیل از همان آیین نامه سال گذشته استفاده می‌کنیم. البته آیین نامه‌ای که دوستان در مجمع عمومی تدوین آن را انجام دادند تا به یک نهاد دایمی تبدیل شود تا کنون پیشرفت‌های خوبی کرده کار تدوین آن تمام شده و مقدمات آن نیز فراهم شده است.

وی افزود: نمایشگاه توانمندی‌های سینما که سال گذشته قرار بود با جشن سیزدهم برگزار شود امسال با دغدغه کمتری برپا خواهد شد مذاکره با اسپانسرهای مالی جشن نیز آغاز شده است.

توحیدی با اشاره به موسسه بین‌المللی ایسان گفت: ایسان یک موسسه بین‌المللی است که خانه سینما نماینده انحصاری آن است. اگر هر اثری از همکاران که در این موسسه ثبت شده مورد سوء استفاده قرار گیرد می‌توان از مراجع قانونی آن را پیگیری کرد تا صاحبان به حقوق مادی خود برسند.

وی ادامه داد: حدود 10 ماهی است در خانه سینما تصمیم داریم بانک فیلمنامه را به بانک آثار تبدیل کنیم با نهایی شدن اساسنامه بانک آثار و تصویب آن قطعاً این موضوع امسال انجام خواهد شد. این بانک برای مابقی اصناف همچون طراحان صحنه و لباس نیز می‌تواند تشکیل شود.

عسگرپور هم با اشاره به تشکیل مجامع عمومی اصناف گفت: یکی از فعالیت‌هایی که در سال 88 انجام شد اعلام این موضوع بود که اصناف باید مجامع عمومی خود را در نیمه اول سال برگزار کنند تا از آن طریق اعضای جدید هر صنف در دوره جدید مشخص شوند. خوشبختانه بخشی از اصناف این کار را انجام دادند.

کد خبر 1062519

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha